Nakolko mi brest dost vyrazne opadal. Zacal som zistovat co mu je s experimentovat jeho umiestnenim v byte, so zalievkov a na koniec, ked mal moj brest uz asi len 30% z povodnej zelene som dosiel k myslienke vytiahnut z pod prachu pod-postelia flasu s hnojivom. Fungovalo to zazracne - vyrasili nove pupienka listockov, zacali dorastat konariky, povodne, zdrave listy sa zacali opat zdravo zelenat no a teda stromcek sa zacal znova davat do pohody. Idila vsak netrvala dlho po tyzdni sa cely proces chradnutia a opadavania zacal navracat... dosiel som k myslienke ze som asi spravil chybu v riedeni a davkovani hnojiva. Je mi stromceka dost luto lebo mu ostalo uz asi len 15% z povodnej zelene a nechcem ho neuvazenim pohnojenim zviezt zo sveta.
Takze podstata problemu:
Mam hnojivo SPECIAL KLH (N 0,06) ale neviem si rady ako s nim mam hnojit. Na etikete je napisane:
"Pocatecni davka - 2 plne uzavery (18ml)" a pod tym je
"Pravidelna davka - 1/2 uzaveru (5ml)" a este
" obsah vlase 0,5L - vydatnost po zriedeni az 200L"
Nie som si isty ci mam hnojit moj brest priamo bez riedenia dvoma uzavermi. (to je asi hlupost?!)
Alebo mam do flasky naliat 2L voddy a do nej naliat 2 uzavery hnojiva. (to je zrejme spravny postup)
Ale potom zas neviem ako hnojivo davkovat. Hnojivo sa davkuje priamo pri (kazdodennej) zalievke? Alebo len raz urcity cas - cez zimu, dajme tomu raz za mesiac a v lete raz za dva tyzdne?
Za pomoc a tipy dakujem