Dobrý deň,
Mám ulmus od jari na balkóne J strana spolu aj s jablonou a javorom shishigashira, oba stromky okrem ulmusu menia jesenné farby len ulmus vôbec… myslite že ešte začne opadavat a zimovat ho von alebo keď začnú mrazy tak stiahnuť dnu?
Ďakujem
Lokalita: Poprad
Prišiel ten čas.
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Ulmus vonku
Re: Ulmus vonku
zrejme bude z juhu činy, ak mu tieto nočne teploty nič nerobia tak je to "interierova" odroda, to znamena ze prístup ako k olive, zimovat len nad plus teplotou a ak teda listy neopadavaju potrebuje aj dost svetla aj v zime.
Johny napisal vlastne všetko, akurát tým že bude mať menej svetla treba obmedziť aj polievanie, aby to bolo všetko vyvážené.Idealne na zimovanie je svetlá garáž, alebo schodisko. Teplota okolo 5-10 stupňov v pluse.
Mám možnosť jedine dať ulmus do bytu alebo nechať zazimovaný na balkone v tieni
Za mňa na tom balkóne v PP treba poskytnúť ochranu všetkým stromkom, hlavne v malých a plytkých nádobách. Teplú zimu môžu dať, ale ak to pôjde pod -10 na dlhšiu dobu, alebo nebodaj ešte nižšie...
long live your 盆栽
P.G.
P.G.