Tuja ako interierovi bonsaj
Tuja ako interierovi bonsaj
Dobrí den prosín vás chcem sa spytat ci je mozne pestovat Tuju v interieri, viem ze v exterieri to je normalne ale chcel by som to skus aj vo vnutri no nechcem zbytocne riskovat uhynutie rastliny
- palged27
- Reactions:
- Dátum registrácie: 01 Jún 2013, 18:33
Re: Tuja ako interierovi bonsaj
Cau Michal.Tuju by som do interieru nedaval.Je to exterierovy stromcek a len tazko by si jej niekde v byte,alebo dome mohol poskytnut to,co potrebuje.Pocnuc uplne inou vlhkostou vzduchu a konciac inymi svetelnymi podmienkami.Je kopu inych interieroviek,ktore su vhodne aj do bytu napr :
http://www.bonsajforum.sk/viewforum.php?f=8
http://www.bonsajforum.sk/viewforum.php?f=8
dobre to som potreboval pocut myslel som si to ale takto som si uz isty, dakujem
alebo juniperus formosana je interierovka dufam ze som si to nezmylel
- lacike
- Reactions:
- Dátum registrácie: 30 Jan 2011, 19:13
- Kontaktovať používateľa:
je aj interierova borovica. ale su to IMHO asi take interierovky ako azalky alebo olivy, cize niekde na pol ceste a ocenia zimny chladok okolo 10 stupnov.
nad ihlicnanmi zatial nerozmyslam lebo nato mam este malo skusenosti len zacinam a mam maly Fikus a Brest no a ta tuja mna napadla kedze je vzdyzelena ci nahodou ale to som si uz rozmyslel ostan pri tych dvoch to mi zatial postaci aj tak sa mam este co ucit
- palged27
- Reactions:
ahoj,asi vsetci co sme tu na fore sme si tym presli ;) chceli sme mat doma nieco pekne zvonku a skusali "preonacit" vonkajsi kusok na bytove ci domove podmienky,takze to,ze si rozhodol neznasilnovat prirodu a radsej studovat povazuj za svoju vyhru,lebo sa nebudes musiet po urcitom case prizerat ako taky stromcek chradne. ;) a usetris si tak jedno sklamanie.Taky ficus je idealny startovaci material.Drzim palce.
Ihličnaté izbovky:
- Podocarpus sp. - "kamenný tis"
- Araucaria excelsa - izb. jedlička
- Juniperus formosana - borievka
- Cupressus sempervirens/macrocarpa - cypruštek
- z borovíc Pinus pinea, caribaea, halepensis...
Dajú sa pestovať na SLNEČNOM mieste v byte. Na zimu však musia ísť do chladu, stačí do 10 ℃, svetlá chodba alebo veranda.
- Podocarpus sp. - "kamenný tis"
- Araucaria excelsa - izb. jedlička
- Juniperus formosana - borievka
- Cupressus sempervirens/macrocarpa - cypruštek
- z borovíc Pinus pinea, caribaea, halepensis...
Dajú sa pestovať na SLNEČNOM mieste v byte. Na zimu však musia ísť do chladu, stačí do 10 ℃, svetlá chodba alebo veranda.
long live your 盆栽
P.G.
P.G.
- palged27
- Reactions:
a este vraj aj CRYPTOMERIA JAPONICA.svojho casu som zasadil niekolko semienok,vyklicili sice len 2,ziju a rastu ale dooost pomaly,takze to asi bude tak,ze v bytovych podmienkach tieto stromceky skor prezivaju ako naplno ziju...ma tu niekto nejake bohatsie skusenosti s pestovanim Cryptomerie v byte ?
A ešte som videl v niektorých zdrojoch ako izbovky aj Metasequoiu a Taxodium distichum-južný typ. Ale či južný sa dá u nás zohnať, to neviem. Taxodium, metasequoiu a cryptomeriu mám zo záhradného centra, tak ich pestujem ako exteriérovky.
long live your 盆栽
P.G.
P.G.