Bonsaj nenáročný na svetlo

Rady pre začiatočníkov ktorý sa rozhodli najprv študovať až potom pestovať ;)
Ernest
Reactions:
Dátum registrácie: 26 Máj 2018, 21:25

Bonsaj nenáročný na svetlo

Príspevok od používateľa Ernest »

Zdravím,

vedel by mi, prosím niekto poradiť, ktoré druhy bonsajov sú menej náročné na svetlo? Čítal som o fikuse, ten už mám, hľadám aj niečo iné. Chcel by som stromčeky umiestniť do izby so vstavaným balkónom, čo znamená, že do samotnej izby sa dostáva pomerne málo denného svetla, priame slnečné lúče vôbec (orientácia na východ). Bonsaje nechcem umiestniť na ten vstavaný balkón, ale do izby. Ďakujem :-)

Používateľov profilový obrázok
lacike
Reactions:
Dátum registrácie: 30 Jan 2011, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Re: Bonsaj nenáročný na svetlo

Príspevok od používateľa lacike »

Neexistuju stromy, co znesu malo svetla. Rastliny by sa este nejake nasli, ale stromy toto v zdravi nedavaju. Aj ten fikus bude mat obrovske listy z nedostatku svetla a nebude nejak pekne hustnut vetvenie.
Cinska ruza ako tak zvlada nedostatok svetla, ale tam ma uz sama o sebe obrovske listy a kmen nehrubne.

Ber strom ako dieta. Tiez svoj zivot a prostredie prisposobis novorodencovi a nevyberas dieta podla bytu :D

Používateľov profilový obrázok
Michal71
Reactions:
Dátum registrácie: 07 Aug 2014, 21:51

Re: Bonsaj nenáročný na svetlo

Príspevok od používateľa Michal71 »

Prečo nechceš bonsaje umiestniť na vstavaný balkon? Ja ich tam mám všetky a majú sa tam velmi dobre. Jasné, že by sa mi páčilo mať ich všetky v obyvačke na policiach, to by sa aj mojim kamarátom páčilo, aby ich nemuseli chodiť obzerať na balkon, ale viem, že tam by mi dlho nevydržali. Čím viac svetla, tým lepšie. S tymi listami je to bohužial pravda, čím väčší tieň, tým väščie listy a potom vyzerá bonsaj nevyvážene.

Napísať odpoveď

Návrat na "Aký druh si vybrať na bonsaj"