Prišiel ten čas.

Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.

Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!

RastoS & lacike

Podocarpus-plesen?

máš problém so svojim bonsajom? napíš nám aký.
Lucifuk
Reactions:
Dátum registrácie: 22 Jan 2023, 21:41

Podocarpus-plesen?

Príspevok od používateľa Lucifuk »

Pekný večer zelam, prosila by som o radu. Pred 12dnami som dostala ako dar Podocarpus a dnes som si všimla zospodu niektorých listov biele chuchvalce/vatu...vid prikladam foto. Je možné že by to bola nejaká pleseň/skodci? Stromcek zatiaľ nejaví ťažkosti,ak neratam asi 2 odpadnute nazltle listky. Ak je to niečo v v počiatkoch,rada by som cim skor zakročila.
Umiestnený je priamo na okne,polievam striedmo,nakoľko je zima,rosím 3xtyzdenne. Vopred ďakujem za rady.
Prílohy
Podocarpus
Podocarpus
received_1780662112313212.jpeg
received_722319836133120.jpeg
received_3454822994738792.jpeg

Používateľov profilový obrázok
peter G
Reactions:
Dátum registrácie: 30 Aug 2014, 17:34

Re: Podocarpus-plesen?

Príspevok od používateľa peter G »

...alebo vlnatka, ťažko povedať z obrázkov.
long live your 盆栽
P.G.

Samuell2341
Reactions:
Dátum registrácie: 16 Feb 2023, 16:46

Re: Podocarpus-plesen?

Príspevok od používateľa Samuell2341 »

Vyzerá to naozaj ako vlnatka sposobuje ju najčastejšie suchy vzduch jednoduchou ju treba vlhkou handričkou odstrániť a odstraňovať zakaždým

Napísať odpoveď

Návrat na "Mám problém - diagnostika"