Pekný večer zelam, prosila by som o radu. Pred 12dnami som dostala ako dar Podocarpus a dnes som si všimla zospodu niektorých listov biele chuchvalce/vatu...vid prikladam foto. Je možné že by to bola nejaká pleseň/skodci? Stromcek zatiaľ nejaví ťažkosti,ak neratam asi 2 odpadnute nazltle listky. Ak je to niečo v v počiatkoch,rada by som cim skor zakročila.
Umiestnený je priamo na okne,polievam striedmo,nakoľko je zima,rosím 3xtyzdenne. Vopred ďakujem za rady.
Prišiel ten čas.
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Podocarpus-plesen?
-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 16 Feb 2023, 16:46
Re: Podocarpus-plesen?
Vyzerá to naozaj ako vlnatka sposobuje ju najčastejšie suchy vzduch jednoduchou ju treba vlhkou handričkou odstrániť a odstraňovať zakaždým