Bučok ;)
Bučok ;)
Tak dnes som bol vykopať tento bučok.Bol zrezaný už vlani.Pred týždnom som sa ho pokúšal vykopať ale bola tam ešte zamrznutá zem.Rástol v n.v.1000 m.n.m.Tak to vyšlo teraz.Pravdepodobne ho budem ešte znižovať ale to až neskôr
.

- Martis Peter
- Reactions:
- Dátum registrácie: 28 Sep 2010, 21:07
Re: Bučok ;)
Veľmi pekný bučok
;)

pekny kusok, ako hlboko si kopal????
-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 11 Jan 2011, 21:26
- Kontaktovať používateľa:
Dobre si kopol. Ale kopane buky su mrchy. Drzim palce aby to prezil potom budem zavidiet dobry strom. 

tak tento buk bol kopani v lete pred par rokmi , tu je par foto po preneseni z Brezna, dlhsie bol len v drevanej bednicke,to prve foto, a len toho roku som ho presadil do misky 

Sesino tak tomuto ja vravým strom.CHcelo by to ešte menšie úpravy.Ja osobne by som ho asi ešte zosadil nišie a pozkracoval konáre a odstránil to nebari čo smeruje dopredu.Ale aj takto je pekný a časom bude nádherný.
Super
Ten môj to asi nerozchodí
.Vyrašil ale mu začínajú usichať listy. 
Super

Ten môj to asi nerozchodí

ako vám to pasuje bučok učok 

-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 07 Sep 2010, 20:48
... presne ... aj mna to hned napadlo ... bucok - ucok
obidva buky su naozaj pekne, buk je pre mna z nasich stromov jeden z najkrajsich druhov spolu s hrabom. Kedze sa mi velmi pacia bukove lesiky, rozhodla som sa pred dvomi rokmi zozbierat na lesik nejaky material. Zacala som s hlavnym stromom a potom som k nemu vyberala mensie. Toho roku sa vsak ukazalo ( teda ja som sa tak rozhodla ), ze povodne z hlavneho stromu skupiny bude samostatny soliterny strom a do skupiny najdem miesto neho iny ( uz ho aj mam ). Myslim, ze i vam sa bude pacit samostatny. Sice sa na nom pracuje iba prvy rok, ale myslim ze o 2-3 roky bude k svetu
... a tu je 

- lacike
- Reactions:
- Dátum registrácie: 30 Jan 2011, 19:13
Daju sa na buku zmensit listy? Stromcok od Ivet sa mi pozdava a keby mal mensie listy (hustota sa spravi casom) tak by vyzeral super ;-)
určite sa dajú zmenšovať listy,ale nepovedal by som,že má veľa listov,ku koreňovej ploche,je potrebné aj určité listová plocha
ucok , som rad , ze sa ti ten buk paci,
to foto nie je naj, a tak dost skresluje, ;) keby si ho videl nazivo
, bolo by to ine, ale vsak mozes prist- poradit
ako sa hovori dva je viac ako jeden
to foto nie je naj, a tak dost skresluje, ;) keby si ho videl nazivo

ako sa hovori dva je viac ako jeden

všimol som si,že tie fotozábery naozaj skreslujú stromky,v skutočnosti sa mi stromky zdaju lepšie,možno je to tími fotoaparátmi,tým automatickým zaostrovaním
pani, vsak nebyvate na konci sveta, nech sa paci prist,
zahrada je velka, a gulas sa da urobit, aj stromky tvarovat 

sesino napísal:pani, vsak nebyvate na konci sveta, nech sa paci prist,zahrada je velka, a gulas sa da urobit, aj stromky tvarovat

-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 07 Sep 2010, 20:48
Ahoj Lacike, samozrejme aj buk dokaze zmensit listy, mam buk, na ktorom su listocky velke 2-3 cm. Ale ako povedal Mikus, objem listovej hmoty je umerny ku korenovej sustave. Kedze ten moj buk je len druhy rok vykopany a teraz sa prvy krat trochu roztvarovala koruna, v buducich sezonach s pribudajucim rozvetvovanim a zakracovanim na 2-3 listy sa listy postupne zmensia, pretoze ich na malej ploche bude vela. Myslim ze na celkovu defoliaciu listov buk nie je fyziolgicky dobre vybaveny, riesim to tak, ze obcas odstranim zopar tych najvacsich listov. Na ukazku porovnanie velkosti listov na mojich bukoch...
ivet, pekna ukazka zmensovania listov, ja to musim robit velmi opatrne ;) , pretoze ten moj je na priamom slnku ,
- rasto
- Reactions:
- Dátum registrácie: 09 Máj 2012, 13:05
ahoj sesino,sesino napísal:tak tento buk bol kopani v lete pred par rokmi , tu je par foto po preneseni z Brezna, dlhsie bol len v drevanej bednicke,to prve foto, a len toho roku som ho presadil do misky
neda mi nereagovat na tento buk, je nadherny

dufam ze rastie do krasy
a tu je opat moj buk po zimovani nejako pomali rasi a to je uz jun ,a to ho hnojim , a polievam
mne sa zo všetkých neprebral eše jeden orech,ale stále vyzerá svieži,tak počkám,naozaj,tento rok sa vyskytujú extrémy,na ktoré sa zadlhé obdobie nepamätám,možno to suché ovzdušie,ktoré na jar dlhé mesiace pôsobilo vytvorilo tie extrémne podmienky.Do tohto obdobia dažďov aj fuchsie len tak prežívali,ale zrazu sa rozbehli v raste a doháňajú čo majú zameškané