Prišiel ten čas.
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Kopacka na duby?
- lacike
- Reactions:
- Dátum registrácie: 30 Jan 2011, 19:13
- Kontaktovať používateľa:
Kopacka na duby?
Nechystate sa niekto vykopavat duby? Mame tu jul 

-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 11 Jan 2011, 21:26
Re: Kopacka na duby?
Na moj vkus je horuco a sucho. Teda ja nejdem ;)
- lacike
- Reactions:
Ved nevravim, ze hned zajtra. Niekedy v juli hadam bude aj burkovy tyzden a hned po nom hybaj kopatmaros napísal:Na moj vkus je horuco a sucho. Teda ja nejdem ;)

- RastoS
- Administrátor
- Reactions:
- Dátum registrácie: 22 Jún 2010, 18:12
ja by som šiel keby si niečo zorganizoval ;)
- lacike
- Reactions:
No, aj by som, keby som poznal nejaky dubovy hajik 

No ja by som aj mohol ísť trochu pohrabkať sa v zemi... .Duba ešte doma nemám a dnes celkom fajn popršalo,tak by sa to dalo... .Naviac mám 4 dni voľna... .Asi pojdem poprobovať či sa niečo zadarý... . ;)

caute.ja tu pri malackach viem kde je dubový haj.
- RastoS
- Administrátor
- Reactions:
Malacky to by šlo. to je kúsok iba. u mňa teraz termín záleží hlavne od toho kedy manželka porodí 
potom mám 3 dni voľno.

potom mám 3 dni voľno.
- lacike
- Reactions:
ROFLRastoS napísal:Malacky to by šlo. to je kúsok iba. u mňa teraz termín záleží hlavne od toho kedy manželka porodí
potom mám 3 dni voľno.
neni problem,je to blisko za malackama,smer rohožnik.nechodi tam vela ludi .
-
- Reactions:
Za Malackama smer Rohoznik je poda cisty piesok. Ak mas s tym dobre skusenosti tak daj vediet. Pokial ja viem tak pokusy kopat tam borovice koncia bez vynimky uhynom stromu. Kopal si z piesku duby s uspesnym prezitim?
to,viem,ale na miete ktore myslim ja,tam neni piesok.poznam to tam velmi dobre.chodil som tam na tramp.
- RastoS
- Administrátor
- Reactions:
cau Maros, prečo výkopy z piesku hynú? nemali by byť práve radi že sa dostanú do lepšej pôdy? 

-
- Reactions:
Velmi priepustne pody, a teda aj piesky, nutia stromy aby si zabezpecili korene ktore ziskaju dostatok vlahy pre pripad velmi suchych obdobi. Strom to urobi tak, ze korene pusti velmi hlboko a daleko od kmena, nezriedka niekolko metrov. To znamena, ze v pieskovej pode (ale aj v inej priepustnej) ktora ma malu schopnosnost akumulovat vodu ma strom vacsinou vlasocnicove korene tak daleko od kmena ze technicky je velmi obtiazne ho vykopat s takym mnozstvom vlasocnic aby po preneseni mal velku sancu prezit. Zvycajne to je ale pre strom ista smrt a kopa zbytocnej prace. Ak s tym ma ale nikolaj skusenosti a je tam lepsia poda tak to moze teoreticky dopadnut dobre. Drzim palce.
- RastoS
- Administrátor
- Reactions:
jasne, chapem. dik za vysvetlenie.
Ahoj.po pravde duby som este nekopal,ale kopol som u nás 4 hraby a su plné života.kopol som ich z pieskovej zeme.
- rasto
- Reactions:
- Dátum registrácie: 09 Máj 2012, 13:05
Ahojte, ja som kopal zo zahorackeho piesku zatial iba 3 borovice, ani jedna sa nechytila
pravdupovediac bol to jesenny vykop, nebol idealny cas. Korene mali pritom celkom OK, neslo o stromy hrubsie ako 2-3 cm.
Duby s oblubou robia kolove korene, co v piesku budu asi o to viac robit. Ale zase Nikolaj pise ze tam kam sa chystate, nie je piesok. Tak drzim palce. Ak by ste isli, napiste ako to tam vyzeralo s korenmi. Ja uz pojdem na duby jedine do kamenolomu

Duby s oblubou robia kolove korene, co v piesku budu asi o to viac robit. Ale zase Nikolaj pise ze tam kam sa chystate, nie je piesok. Tak drzim palce. Ak by ste isli, napiste ako to tam vyzeralo s korenmi. Ja uz pojdem na duby jedine do kamenolomu

to vies,na zahori mame zvlastnu zem.aj ja sem kopel par borovic a taktiez hovno hovno zlata rybka.ale za 2 tyzdne idem do banskej stiavnice k svokre a tam to rozvrrrtam oleleleee.ale hrabom co som kopol u nas tým sa zatial darí
))

- lacike
- Reactions:
No, tak sme dnes boli na Zahori kopat. Na jedno miesto sa dostat nedalo a druhe bolo vlastne take ako pisal Maros. Uvidime, ci sa duby chytia.
Vtipne bolo, ked som po hladani korenov a naslednej priprave na pilenie zistil, ze sa chystam vykopat agat
. Na moju obhajobu - bol fakt vysoky a popraskana kora dubu a agatu sa pozerani na nabehy moze zdat rovnaka .Tak som si ho pripravil na jar a nechal tak ;)
Inak, ked sme sli na to dnes nedostupne miesto, tak tam bol perfektny zmiesany les. Ihlicnany aj listnace, stromky vyzerali, ze tam su aj pokrutene a hlavne je tam normalna zem, nie piesok. Tak na jar by sme mohli dat zahoracku kopacku (borovice, brezy, hlohy, agaty ak som dobre videl).
Vtipne bolo, ked som po hladani korenov a naslednej priprave na pilenie zistil, ze sa chystam vykopat agat

Inak, ked sme sli na to dnes nedostupne miesto, tak tam bol perfektny zmiesany les. Ihlicnany aj listnace, stromky vyzerali, ze tam su aj pokrutene a hlavne je tam normalna zem, nie piesok. Tak na jar by sme mohli dat zahoracku kopacku (borovice, brezy, hlohy, agaty ak som dobre videl).