Prišiel ten čas.
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
dub bonsai ?
dub bonsai ?
chcem sa spýtať, môže byť dub bonsai, keď ho mám z lesnej škôlky. Je úplne taký tenký ako na fotke. Ak áno, tak čo s ním mám spraviť ako 1. ? Za odpovede vopred ďakujem.

Re: dub bonsai ?
Ahoj , fotka neprešla. Dub ako bonsai áno. Ak je veľmi tenký, daj ho do voľnej pôdy alebo väčšej nádoby na pár rokov, kým nebudeš spokojný s hrúbkou kmeňa. Veľa živín a vody.
long live your 盆栽
P.G.
P.G.
Ďakujem, a foto vyskúšam ešte raz.
Tak, že čo mám s nímm spraviť ???
Zasadiť ak je možné na záhon do voľnej zeme. Alebo do veľkej nádoby a anorganického substrátu, keď už je takto. Počkať do jari, hádam to rozchodí. Mohol si ho celý aj s koreňovým balom hodiť do záhonu na pár rokov. Ale stromy sa presádzajú aj na jeseň - ovocinárstvo, lesníctvo... Hádam bude dobre.
long live your 盆栽
P.G.
P.G.
Dúfam, že bude dobre. Mám ešte aj lipku v takom stave tak, že dám aj ju.A chcem sa ešte spýtať nezmrznú vonku ? A ako často ich mám polievať?
Nenapísal si, ako a kde si ich zasadil? Ako sa dostali do takého stavu, myslím ako na obrázku?
long live your 盆栽
P.G.
P.G.
Nooo ja som ich dostal od znamej a najprv som si ich zasadil do záhrady, že budem mať veľké stromy a potom oco sa rozhodol, že skosí trávnik a šiel aj na moju časť záhrady kde pestujem všeličo možné 2 stromčeky skosil a tieto 3 som zachránil jednu som posadil a o poll roka ju skosil aj keď som mu povedal, že nemá ale... tieto som dal do vázi pravidelne im dávam čerstvú vodu atď
Majú asi 2 roky, keď som ich dostal mali rok potom ďalší rok a mali listy. Neviem čo ďalej písať. To je asi všetko.
Majú asi 2 roky, keď som ich dostal mali rok potom ďalší rok a mali listy. Neviem čo ďalej písať. To je asi všetko.
V zime vonku v záhone zakorenené tuzemské druhy len tak nezmrznú. Ani so zálievkou nie je starostlivosť. Ani vo váze nezmrznú, ale ani neprežijú. Zasaď ich tam kde sa nekosí, dobre polej a uvidíš ako na jar. V zime si môžeš čo-to počítať a pripraviť.
long live your 盆栽
P.G.
P.G.
Dobre hneď ich idem zasadiť. A ešte tak každý týždeň polievať ? A na jar mám s nimi čo spraviť? Asi ešte nechať. A potom, by som si ich nemohol dať dnu???
Dnu nie, sú to vonkajšie stromy. Ak ich chceš mať "bližšie" po zapestovaní a presadení do misky ich daj na balkón/terasu/k altánku...dnu nie. Zasaď, polej a ostatné nechaj na prírodu. Ak bude dlhodobo sucho, môžeš poliať. Bez listov veľa vody nepotrebujú. Do jari na ne zabudni. Minimálne rok na ne nešahaj. Dal si ich do záhonu? Ako dlho boli vo váze?
long live your 盆栽
P.G.
P.G.
Ešte som ich nedal až zajtra lebo už je tma.
Vo váze asi tak pol roka.
Vo váze asi tak pol roka.