Adenium obesum - púštna ruža
- RastoS
- Administrátor
- Reactions:
- Dátum registrácie: 22 Jún 2010, 18:12
Re: Adenium obesum - púštna ruža
keď to zvládala po tisíce rokov tak to zvládne aj teraz ;)
R
R
Prosím vás táto rastlinka má 1 rok odporúčali by ste mi ju zrezať? Ak ano kde by som mal spraviť rez?
-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 18 Apr 2015, 13:55
Dobry den mam pustnu ruzu uz skoro rok vsetko bolo zo zaciatku fajn ako na prvom obrazku pred zimou som ju schoval z balkona do bytu a vtedy mi zacali zltnut alebo skor belnut listy a nasledne aj opadavat rastlinka sa aj trochu vytiahla do vysky a prisla takmer skoro o vsetky listy zo zaciatku som myslel ze je to tym ze je zima a rastlinka sa tak zazimovava ale uz byvaju celkom slnecne dni a vzdy ju davam na slnko no zatial sa nic nezlepsilo uz jej ani skoro nerastu listy a ked sa aj nejakemu listku podari trochu narast zacne od konca vysichat a zase odpadne preto by som vas chcel tymto poprosit o radu co robim zle a co by som mal spravit aby sa rastlinka spamatala polievam ju tak raz za tyzden a kazdy druhy tyzden som ju hnojil potom ako zacali tie listy opadavat som z hnojenim skoncil ale asi to v tom nebolo a este by som mal jednu otazku chcel by som z nej skor taku malu gulu a preto som na 4 fotke oznacil miesto ktore by som chcel odrezat ale nechcem nieco pokazit tak sa chcem spytat ci by som ten dlhy konar mohol zastrihnut v mieste oznacenia dakujem za rady
- RastoS
- Administrátor
- Reactions:
- Dátum registrácie: 22 Jún 2010, 18:12
ahoj, je zasadená iba v zeolite alebo je pod ním niečo iné?
síce adenium nemám ale povedal by som že ju prelievaš. mám dosť kaktusov aj sukulentov a v tejto dobe aj tie čo mám v teple polievam tak raz za 2-3 týždne a keď nemá poriadne listy tak ani toľko jej netreba. to čo mám v chlade polievam maximálne raz do mesiaca, zvyčajne ale aj menej. a iba málo.
ako ju zalievaš. treba si uvedomiť že zeolit dosť drží vodu a vlhko v substráte. to sukulenty nemajú v láske.
R
síce adenium nemám ale povedal by som že ju prelievaš. mám dosť kaktusov aj sukulentov a v tejto dobe aj tie čo mám v teple polievam tak raz za 2-3 týždne a keď nemá poriadne listy tak ani toľko jej netreba. to čo mám v chlade polievam maximálne raz do mesiaca, zvyčajne ale aj menej. a iba málo.
ako ju zalievaš. treba si uvedomiť že zeolit dosť drží vodu a vlhko v substráte. to sukulenty nemajú v láske.
R
adenium patri medzi kaudexno pachypodicke rastliny- sukulenty a udrzit ich cely rok v aktivite je velmi taske potrebuju svoje obdobie rastu a oddychu adenium same vytvara hruby repovity kmen alebo adenium obesum a klik adozvies sa viac
este nieco kaudex vytvaraju iba semenace zakorenene vyhonky vynimocne criminalzero to iste som mal na semenacoch neviem co ani preco ale su v poriadku
-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 07 Sep 2010, 20:48
Pestujem dva roky niekolko adenii a viem, ze im je lepsie v primerane velkom kvetinaci, podla mna je ten tvoj v zbytocne velkom a dlho v nom potom vysycha substrat a korene maju dlho mokro a potom rastlina neprosperuje. Doporucujem presadit do mensieho kvetinaca ( sirka kaudexu nech je cca 1/3 sirky kvetinaca ) a dat naozaj priepustny substrat namiesany s anorganikou ako zeolit, teramol, liapor a pod. a asi len 30% raseliny. Moje som pred cca mesiacom zrezala a uz pekne rasia nove listy. Drzim palce.
-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 18 Apr 2015, 13:55
Dakujem za rady rastlinku zatial nepolievam a vyzera ze sa dava dokopy bolo to asi tym ako ste vraveli ze mam velky kvetinac a nestihalo to preschinat mam ju zasadenu v zeolit zmiesany este s niecim ale netusim cim zem mi pripravoval kamarat
Zdravím, odporúčam hlavne zrezať do šikmá, najlepšie rezákom na koberce ktorý treba poriadne dezinfikovať.mikup napísal:Prosím vás táto rastlinka má 1 rok odporúčali by ste mi ju zrezať? Ak ano kde by som mal spraviť rez?
Ja som zrezával keď mali 3 mesiace.
Ahojte. Idem si po radu. Objednal som si semiačka adenia, zasadil som, vyklíčili trochu narástli a dosť. Prvé mám už dva roky a stále má cca 7cm. Je to normálny rast alebo robím niečo zle?
Letniš?
Bonsaj Bratislava - https://www.facebook.com/bonsajbratislavaBA
Áno v lete sú celý čas na balkóne....je to ale na východ takže cca do 10 tam svieti slnko
Ahojte, poradíte niekto prosím, jedna rastlinka zružovela, neviete prečo? Bola zelená a zo dňa na deň už je ružová 

malo idealne je juzna strana cim viac slnka tym lepsie
Bonsaj Bratislava - https://www.facebook.com/bonsajbratislavaBA