Prišiel ten čas.

Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.

Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!

RastoS & lacike

Buk a zaciatocnik

Adenka
Reactions:
Dátum registrácie: 29 Nov 2020, 10:31

Buk a zaciatocnik

Príspevok od používateľa Adenka »

Zdravim vsetkych,
Pred casom si deti z lesa doniesli par naklicenych bukovych semien a zasadili a oni zacali krasne rast. Napadlo mi ci by z nich neslo vypestovat bonsai, ale sme uplni laici. Chcem sa preto opytat ci to ma zmysel skusit z tychto klickov a ak by bol niekto ochotny dat par rad na zaciatok. Dalej sa posnazim studovat na webe co sa da.
Dakujem velmi pekne.
20201129_110904.jpg
20201129_110904.jpg (46.84 KiB) 11159 zobrazenia

ma1eus
Reactions:
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 11:20
Kontaktovať používateľa:

Re: Buk a zaciatocnik

Príspevok od používateľa ma1eus »

Tak za prvé to budu duby (tie listy) nie buky
Sadili ste zrejme žaluďe.
Je to druh ktorý musíte pestovať vonku. V izbe neprežije. Teraz by som ho nechal tak aj v byte na parapete ale znížil by som radiátor
Na jar potom rozsadit a na balkón alebo ideálne záhrada do voľnej zeme na niekoľko rokov, musí zhrubnut.
Môžete pozrieť sekciu yamadori kde vykopete väčší stromček zo zeme

Adenka
Reactions:
Dátum registrácie: 29 Nov 2020, 10:31

Príspevok od používateľa Adenka »

Dakujem, vyskusam to teda tak. Ak ho zasadim v zahrade, nebude mat prilis dlhe korene? Budem ho potom vediet vratit do crepnika?

Rad0
Reactions:
Dátum registrácie: 26 Apr 2016, 13:33

Príspevok od používateľa Rad0 »

Adenka napísal:
30 Nov 2020, 08:04
Dakujem, vyskusam to teda tak. Ak ho zasadim v zahrade, nebude mat prilis dlhe korene? Budem ho potom vediet vratit do crepnika?
Kym ho budete pestovat vonku, nemate problem vzdy na jar pred zaciatkom sezony vykopat, korene skratit a zasadit naspat.

Používateľov profilový obrázok
Michal71
Reactions:
Dátum registrácie: 07 Aug 2014, 21:51

Príspevok od používateľa Michal71 »

Ideálne je dať do zeme pod ten buk pri presadzani nejakú dlaždicu, alebo niečo podobné. Korene potom nepôjdu do hĺbky, ale pôjdu do strán a vytvoria lepší koreňový systém.

Napísať odpoveď

Návrat na "Buk - Fagus"