Prišiel ten čas.

Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.

Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!

RastoS & lacike

Brest zltnuce listy s ciernymi bodkami

Kristian1
Reactions:
Dátum registrácie: 19 Okt 2012, 00:13

Brest zltnuce listy s ciernymi bodkami

Príspevok od používateľa Kristian1 »

Ahojte pozdravujem som tu nový ja mám tiež podobný problém som maximálny amatér :)
Je to ten istý problém čo sa tu rieši ?
Prílohy
8102582652_a37d8339b4_b.jpg
Naposledy upravil/-a lacike v 19 Okt 2012, 18:00, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Nie je carmona, ale brest -> osobitne vlakno

Používateľov profilový obrázok
rasto
Reactions:
Dátum registrácie: 09 Máj 2012, 13:05
Kontaktovať používateľa:

Re: Carmona zltnuce listy s ciernymi bodkami

Príspevok od používateľa rasto »

Ahoj Kristian,
zatial by som to neriesil. Vyzera to ze stromcek mas iba kratko, ma zdrave nove prirastky, tak ho zatial poriadne udrzuj a nastuduj si tunak na stranke o danom stromceku. Hlavne pozor, ti pred tebou riesia Carmonu, ty mas brest. Ak by sa predsalen cierne skrvny zacali sirit viacej, moze ist o nejaku hubovu chorobu. Zvednuta vetvicka bude iba mechanicky poskodena. Daj pozor na preliatie, alebo presusenie, skontroluj substrat, ci z obchodu nie je prilis zablateny...ak ano, presad. Popozeraj tu na fore, je tu toho dost.
pozri tu: http://www.bonsajforum.sk/viewforum.php?f=9&start=0
vela zdaru.
R.

Jozes
Reactions:
Dátum registrácie: 04 Sep 2021, 04:22

Re: Brest zltnuce listy s ciernymi bodkami

Príspevok od používateľa Jozes »

Ahojte,
vidím, že tu je podobna téma, tak nebudem zakladať novú.. mám podobný problém s Ulmus palviforia, ktorý som si pred pár dňami doniesol z prahy na východné slovensko. so zmenou prostredia možno očakávať preriednutie listia, avšak na listoch som si začal všímať aj netypické čierne škvrny. týchto lístkov je zatiaľ len pár, ľahko opadávajú, napadnuté sú aj niektoré drobné mladé listy. V prípade ak ide o napadnutie nejakým škodcom, alebo hubou, nerád by som to nechal zájsť priveľmi ďaleko.
Ak máte podobnú skúsenosť, resp.viete identifikovať o čo idem, prosím o pomoc.
(prikladám fotky poškodených listov aj celého stromu)
Ďakujem vopred za rady a tipy
detail listov
detail listov
IMG_20210904_161207 (1).jpg
IMG_20210904_161318 (1).jpg
IMG_20210902_195825 (1).jpg

Napísať odpoveď

Návrat na "Choroby a škodcovia"