Prišiel ten čas.

Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.

Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!

RastoS & lacike

Zakorenovanie odrezkov

Používateľov profilový obrázok
lacike
Reactions:
Dátum registrácie: 30 Jan 2011, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Re: Zakorenovanie odrezkov

Príspevok od používateľa lacike »

Ja som mal zanthoxylum v zeolite cistom a posledny rok sa mu darilo vyborne (az kym ho niekto neuniesol z terasy :( ). To, ze ma zvadnute listy je bezna reakcia. Mne sa z toho po kupe spamatavalo dobre 2 mesiace s rovnakymi symptomami, zvadnute listy, ziadne prirastky. Nechal som ho tak, nie na priamom slnku, iba rannom a polieval striedmejsie. Jedneho dna sa rozhodlo bujne rast a uz to bolo ok.

Niektore rastliny proste reaguju velmi zle na uplne rozobratie a vymytie balu.

Bougenvilla nie je dobry priklad na porovnanie, lebo je to burina, podobne ako orgovan alebo oliva. Nepotrebuju tolko vody a korene v pohode rychlo nahradia.

Ritualist
Reactions:
Dátum registrácie: 28 Sep 2014, 19:18

Príspevok od používateľa Ritualist »

oki tak keďže už som vyskúšal veľa možností a nič nenaznačovalo k zlepšeniu skúsim ho dať na východné okno a zalievať striedmejšie. Určite napíšem info ako som pokročil.

Ďakujem

peter G
Reactions:
Dátum registrácie: 30 Aug 2014, 17:34

Príspevok od používateľa peter G »

Tak moja bougie už asi zhodila čo nevedela utiahnúť po presadení a zdá sa, že sa stabilizuje. :)
long live your 盆栽
P.G.

TK1991
Reactions:
Dátum registrácie: 14 Mar 2018, 16:55

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim, čo vsetko so mam predstavit pod pojmom odrezky? Ide este o zelenu cast bonsaiu alebo aj cast ktora je doslova drevo? Je mozne rozmnozit aj dreveny odrezok? Dakujem

TK1991
Reactions:
Dátum registrácie: 14 Mar 2018, 16:55

Príspevok od používateľa TK1991 »

Nikto? :(((

peter G
Reactions:
Dátum registrácie: 30 Aug 2014, 17:34

Príspevok od používateľa peter G »

TK1991 napísal:
14 Mar 2018, 17:09
Zdravim, čo vsetko so mam predstavit pod pojmom odrezky? Ide este o zelenu cast bonsaiu alebo aj cast ktora je doslova drevo? Je mozne rozmnozit aj dreveny odrezok? Dakujem
Ahoj, nikto si netrúfa, lebo odpoveď nie je na pár riadkov. Odrezky drevín, vo všeobecnosti, môžu byť zelené, polodrevnaté a drevnaté. Úspešnosť záleží od druhu, vytvorenia správneho prostredia, čistej práce a vhodnej ročnej doby odobratia či zapichnutia odrezku.

Toť všetko na čo si trúfam, viac v knižkách alebo strýko Google.
long live your 盆栽
P.G.

Napísať odpoveď

Návrat na "Rozmnožovanie"