Zdrávím všetkých skúsených. V prvom rade uvádzam, že s pestovaním bonsajov a rastlín ako takých nemám veľké skúsenosti, preto ak sa budem pýtať "hluposti" resp. chcieť dosiahnuť niečo čo nebude fungovať prosím o uvedenie do obrazu. To je v podstate to čo potrebujem a hľadám.
Pred nedávnom mi zomrel môj otec a keďže bol veľkým milovníkom prírody a množstvo času venoval záhrade a chalupe pri surfovaní a výbere vzhľadu jeho hrobu som popri klasických kamenných pomníkoch narazil na veľmi zaujímavý príklad z Francúzska. Je ním živý hrob. Fotku prikladám. Keďže môj otec miloval Javor ako taký a najmä farby jeho lístia dostal som sa k myšlienke zasadiť do tohto "hrobu" bonsai Javoru a ešte napríklad vhodného ihličnanu. Ostatné rastili by mali byť nenáročné na údržbu. Takéto pietne miesto sa mi pozdáva zo dňa na deň milšie ako kamenné hroby...
Moja myšlienka je kúpiť už hotové bonsaje a zasadiť ich spolu s ostatnými rastlinami. Koncept takého hrobového miesta je taký, že rastliny sú zasadené v podstate vo veľkom nerezovom "bazéniku" čiže vo veľkom kvetináči a to je to z čoho mám obavy. Predstavujem si, že stromčeky tam budú umiestnené celoročne. Keďže budú v podstate v kvetináči je mi jasné, že v lete sa pôda rýchlejšie zohreje a v zime premrzne. Asi bude problematické zabezpečiť dennú starostilivosť (zalievanie). Preto ma zaujíma váš pohľad na potreby starostlivosti.
Ďakujem
Prišiel ten čas.
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Bonsai v exterieri ako súčasť "živého hrobu"
-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 16 Feb 2023, 16:46
Re: Bonsai v exterieri ako súčasť "živého hrobu"
Áno najlepšie by bolo ho zasadit do zeme ale korene sa casom rozrastu a mohli by vadiť