Prišiel ten čas.
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
aj z buka môže byť zaujímavý bonsaj
aj z buka môže byť zaujímavý bonsaj
Dub je zaujímavý typ pre pestovanie bonsajov,hlavne z mojích skúsenosti.Samozrejme,že sa nehodí na pestovanie malých bonsajov,ale hlavne stredných veľkostí,až veľkých.Na to ho predurčuje predovšetým veľkosť listov.Tie sa bohužiaľ nedajú neak zvlášť zmenšiť.Zaujímave na nich je to,že sa misí neustále upravovať tvar koruny,pretože niektoré konáre samovoľne usychajú.A tiež listy napádajú rôzny škodcovia,v korunách sa usídlujú puklice.ktoré je niebedy ťažko objaviť,lebo sa podobajú na mladá púčiky.
Re: aj z buka môže byť zaujímavý bonsaj
Mikus, tak z duba ci z buka moze byt pekny bonsaj :lol: Jasne ze piseme o dube ale zmiatol ma nazov.
Inak ked sme pri tom buku, myslim si ze z buka sa da asi vypestovat lahsie bonsaj ako z duba. Mam doma asi tri buky a tri duby ale zatial sa mi javia lepsie buky. Asi aj preto lebo duby mam len take male 2-4 rocne rastlinky
poloo
Inak ked sme pri tom buku, myslim si ze z buka sa da asi vypestovat lahsie bonsaj ako z duba. Mam doma asi tri buky a tri duby ale zatial sa mi javia lepsie buky. Asi aj preto lebo duby mam len take male 2-4 rocne rastlinky
poloo
- RastoS
- Administrátor
- Reactions:
- Dátum registrácie: 22 Jún 2010, 18:12
ahojte, no suhlasím že z buka je oveľa ľahšie vypestovať bonsaj ako z duba. duby naozaj trpia dosť škodcami a chorobami ale na druhej strane keď sa vám podarí ho dopestovať tak je to krása. dub ma nádhernú hlavne kôru. čo sa týka listov tak zase také zlé to nie je. Jeden z mojích dvoch exemplárov som túto jar opat presádzal, poriadne som mu prestrihal korene a lístky sa očividne zmenšili, nevyrástli také veľké ako rok predtým čo ma naozaj teší. taktiež po prestrihaní koreňov mu už tak divoko nerastú nové konáre. v minulosti som s týmto mal veľký problém pretože som na chatu chodieval tak 3 krát do roka a dubík mal tak meter a pol dlhé výhonky a vždy keď som ich ostrihal vypustil nové.
R
R
Ospravedlňujem sa z toho zmatku okolo predmetu diskusie.Buk ako taký je naozaj zaujímavejš čo do tvarov a rozmanitosti druhov z ktorých sa daju vypestovať krásne bonsaje a častokrát pri malej námahe.Jedine čo môže byť problém,to je splála listov pri vysokých teplotách.
V súčasnosti vidieť,že daždivé počasie sa podpísalo aj na niektorých duboch,že sa na listoch vytvára plieseň.
Tak , tu su slubene fotky duba,
ktoreho mam od Rudiho
to posledne foto robil Rudi,
este som ho netvaroval, to ho caka na jar,ako by ste ho tvarovali vy

este som ho netvaroval, to ho caka na jar,ako by ste ho tvarovali vy

- RastoS
- Administrátor
- Reactions:
- Dátum registrácie: 22 Jún 2010, 18:12
ahoj sesino, ja by som ho zrezal nad druhým konárom. ten čo je ešte vodorovný. S tou vrchnou časťou sa podľa mňa veľa robiť nedá. prípadne ho v tej časti potopiť a budeš mať dva 
R

R