Prišiel ten čas.

Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.

Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!

RastoS & lacike

Yamadori borovica dvojkmeň

Používateľov profilový obrázok
Mimo
Reactions:
Dátum registrácie: 15 Mar 2016, 09:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Yamadori borovica dvojkmeň

Príspevok od používateľa Mimo »

Vďaka :)
No ale tým korunám nedovolím aby boli opticky ťažké, toto má byť literát a postupne sa s rozvetvovaním bude aj strihať a riediť.

RastoS
Administrátor
Reactions:
Dátum registrácie: 22 Jún 2010, 18:12

Príspevok od používateľa RastoS »

ahoj Mimo, je to super. mozno by som este ten sikmy strom o par centy zakratil aby bol vacsi rozdiel medzi velkostami koruny ale to vies vyregulovat aj hmotou, ten lavy by mal mat mensiu/lahsiu korunu kedze je utlacany.
Inak, kopirovat prirodu je fajn ale aj priroda vie vyprodukovat nie pekne veci niekedy ;)

R

Mimo
Reactions:
Kontaktovať používateľa:

Po ďalšom drátovaní.
Posledný obrázok približný virtuál ako chcem aby to vyzeralo po skompaktnení obrastu a zmenšení ihlíc.
IMG_5147.JPG
2.jpg
u.jpg

Rad0
Reactions:
Dátum registrácie: 26 Apr 2016, 13:33

Príspevok od používateľa Rad0 »

Na prvy pohlad vyzera fajn, ale ked sa na ten dvojstrom pozriem blizsie, tak najma ten pravy kmen vyzera dost dvojrozmerne - z pohladu spredu idu vetvy len doprava a dolava. Nema to hlbku.

peter G
Reactions:
Dátum registrácie: 30 Aug 2014, 17:34

Príspevok od používateľa peter G »

Mne sa zdá, že vzadu má toho obrastu celkom dosť. Práveže hore vpredu by som sa snažil dopestovať viac zeleného a trošku zakryť vrch kmeňa.

Mne sa to páči. Mimo, fotil si to trošku dosť zhora, ako to vypadá z úrovne misky... budeš ešte meniť náklon? A od koho je ten nanban?
long live your 盆栽
P.G.

Mimo
Reactions:
Kontaktovať používateľa:

Ahojte.
Samozrejme že obrast sa ešte doopestováva a bude viac aj hore - ale kmeň sa nechystám veľmi zakrývať- nemám rád zelené helmy - a viditeľné konáre a kmeň aj vyššie mi prídu viac prirodzené - minimálne mne sa to tak viac páči a tento strom robím pre svoju zbierku takže sa snažím aby lahodil hlavne môjmu oku :)
Náklony už meniť nebudem, akurát by som ho posadil hlbšie do tej misky od Ivet Mikešovej.

peter G
Reactions:
Dátum registrácie: 30 Aug 2014, 17:34

Príspevok od používateľa peter G »

Mimo napísal:
24 Júl 2020, 15:16
- nemám rád zelené helmy -
Jasné, nikto... teda aspoň ja som nehovoril o žiadnej helme. To by nešlo ani k pekným a štíhlym kmeňom. Skús nájsť rozdiel medzi ľavou a pravou korunou. Tam je to. Kmeň kde tu zľahka prekrytý obrastom. Helma nijé!
long live your 盆栽
P.G.

Napísať odpoveď

Návrat na "Borovica - Pinus"