No tie listy sú chytené poriadne. Ozaj to vyzerá na prepolievanie. Teraz zostáva asi len čakať. Poloha je dobrá, čo sa týka svetla...
Mám jeden z obchodu, čo preliali predavačky pred Veľkou nocou (viac dní zavretý obchod). Bol v podobnom stave, aj keď nebol chytený celý. Dali mi ho, že ja sa oň určite postarám. Presadil som, dal na slnko a zalieval minimálne. Prišiel o veľa listov a celých konárov hlavne vo vrchnej časti, ale postupne to rozchodil... Ale to bola jar. Držím palce.
Prišiel ten čas.
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Nohoplod-Podocarpus
Re: Nohoplod-Podocarpus
Ešte prikladám foto toho čo bol v úbohom stave asi pred 8 mesiacmi. Na vrchu mu toho veľa neostalo, ale rástol. Niektoré konáre pôjdu časom dolu, ale teraz potrebuje čo najviac zelenej hmoty... A dopestovať vrch.
long live your 盆栽
P.G.
P.G.
dakujem za odpoved. som si vsimol ze ked bol viac preschnuty substrat (akadama) bol krasny len tak sa mu mnozili nove ihlice to bolo v lete cize som prelial a do tyzdna som len rosil kazdy den ale teraz zrejme nestihol tak preschnut lebo nazaj ked som ho vytiahol akadama bola ozaj premocena.
chcem sa spytat co to je za umele kosiky v tych kvetinacoch a naco sluzia ?
chcem sa spytat co to je za umele kosiky v tych kvetinacoch a naco sluzia ?
To sú len krytky na organické hnojivo. Tak aj v akadame sa dá preliať? Všimol som si mnohokrát, hlavne na slnku, že povrch je suchý, ale vnútry riadne vlhko. U sagerécie a serissy, čo majú množstvo jemných koreňov a potrebujú byť stále "primerane" vlhké to riešim poliatím zľahka rozprašovačom, či tlakovým sprayerom... Ale podokarpus to nepotrebuje, môže vlastne mal by zľahka preschnúť.
long live your 盆栽
P.G.
P.G.
no presne ja tiez polievam vlastne rozprasovacom kde nastavim trysku na prud a az kym neprejde voda do podmisky tak polievam. potom uz len rozprasovacom listy rosim. asi ked teraz nie je take teplo nedokaze ta akadma tak presychat. co sa napr. carmony tyka ta je vlastne stale v takom vlhku tej sa to paci a to bol tiez pribeh opadlo mi asi 70 percent listkov nevedel osm co je to s nou tak som zacal viac polievat akadamu a potom zacala karmona krasne listky rasit a do teraz je v super stave.
Zháňam Podocarpus alebo inak Nohoplod najlepšie zakorenené výhonky alebo malé stromčeky. Kto má nech ma kontaktuje.
Za odmenu obdarujem Granátovníkom alebo Myrtou.
Mal som dva stromčeky ale vyschli.
Veľmi sa mi tie stromčeky páčia ale vždy sa predávajú len hotové bonsaje.
Ďakujem.
Za odmenu obdarujem Granátovníkom alebo Myrtou.
Mal som dva stromčeky ale vyschli.
Veľmi sa mi tie stromčeky páčia ale vždy sa predávajú len hotové bonsaje.
Ďakujem.