Prišiel ten čas.
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.
Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!
RastoS & lacike
Myrta?
-
- Reactions:
- Dátum registrácie: 26 Jún 2018, 18:06
- Kontaktovať používateľa:
Myrta?
Ahojte na začiatok sa chcem spýtať či je to naozaj Myrta. Nebol tam uvedený názov. Po druhé či s ňou niečo robiť teraz na jeseň, alebo len presadiť z toho premokreného substrátu a nechať ju tak.
- lacike
- Reactions:
- Dátum registrácie: 30 Jan 2011, 19:13
Re: Myrta?
Ano, je to myrta. A ci presadit je na tebe. Ak sa ti dobre polieva aj v tomto, tak kludne nechaj.
-
- Reactions:
Radšej som ju presadil, strašne ten substrát držal vodu.
Chcem sa ešte spýtať, na tú hrúbku kmeňa sa mi zdá koruna príliš vysoko. Ak ju na jar zrežem obraší v spodnej časti?
Chcem sa ešte spýtať, na tú hrúbku kmeňa sa mi zdá koruna príliš vysoko. Ak ju na jar zrežem obraší v spodnej časti?
- lacike
- Reactions:
- Dátum registrácie: 30 Jan 2011, 19:13
hej, akurat nevies ze pokial od rezu kmen zaschne. Takze to nevies uplne presne korigovat.
Ja by som ju potopil.
Za 2-3 mesiace polievania môžeš mať dva rovnocenné stromčeky.
Po vzdušnom potopení by na 99% mal vyhnať aj z kmeňa pod miestom potopenia... Takže ani rez by nebol naslepo ale k existujúcej vetve.
Za 2-3 mesiace polievania môžeš mať dva rovnocenné stromčeky.
Po vzdušnom potopení by na 99% mal vyhnať aj z kmeňa pod miestom potopenia... Takže ani rez by nebol naslepo ale k existujúcej vetve.
long live your 盆栽
P.G.
P.G.
-
- Reactions:
Ďakujem za rady. No ak to prežije tak ju skúsim na jar potopiť. Začali radikálne schnúť listy. Dúfam že je to len kvôli zmene miesta, v obchode ju mali vonku.