Prišiel ten čas.

Je to už nejaká doba, ako bolo bonsajforum.sk založené. Pomohlo našej komunite zostať v kontakte, či zdieľať vedomosti a skúsenosti. Neúprosne sa však spôsob interakcie presúva na iné platformy. Vidieť to môžeme na počte nových príspevkov tu oproti https://www.facebook.com/groups/bonsajforum. Väčšina zakladajúcich členov sem už pravidelne nechodí, čo má negatívny dopad na počet a kvalitu odpovedí pre nových členov, resp. začiatočníkov.

Rozhodli sme sa preto, že prevádzkovať toto fórum už nemá zmysel a od leta bude doména presmerovávať na svoj Facebookový náprotivok. Venujte mu prosím tichú spomienku. Vidíme sa!

RastoS & lacike

Ficus Religiosa

Andy
Reactions:
Dátum registrácie: 22 Feb 2023, 13:45

Ficus Religiosa

Príspevok od používateľa Andy »

Prajem pekny vecer
Chcel by som poprosit o radu kedze o tomto ficuse Religiosa sa tu moc nepise, alebo som si aspon nevsimol prispevky :) kazda rada by bola fajn v pestovani som zaciatocnik, okolo bonsajov sa zaujimam cca 1,5 roka, citam knizky hlavne ma zaujima literatura o bonsajoch a vsetkom co k tomu patri :)
Cca pred rokom som si obiednal semienka Ficusu posvetneho z 3g semien sa mi ujalo len jedno semienko z ktoreho mi vyrastla jedna rastlinka, posnazim sa prilozit foto, moja otazka je kedy mozem ocakavat trosku nejake rozvetnenie, samozrejme mam vela trpezlivosti, nie som clovek hrrrbrrr ako sa hovori, na pestovanie zo semienok som sa dal hlavne pre to aby som o rastlinke/stromceku dozvedel co najviac a pozoroval ako sa chova :) dakujem za kazdu radu

Andy
Reactions:
Dátum registrácie: 22 Feb 2023, 13:45

Re: Ficus Religiosa

Príspevok od používateľa Andy »

20230209_183257.jpg

Samuell2341
Reactions:
Dátum registrácie: 16 Feb 2023, 16:46

Príspevok od používateľa Samuell2341 »

No tak tak rýchlo to byť nemusí ale je to viac menej to iste ako napr. pri fikus benjamin. Možno by si na jar mohol skúsiť defolaciu čo je úplne odstránenie listov

Používateľov profilový obrázok
lacike
Reactions:
Dátum registrácie: 30 Jan 2011, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacike »

Najskor dopestuje kmen a potom cez defoliaciu spravis poriadne vetvenie

Napísať odpoveď

Návrat na "Fikus - Ficus"